marți, 27 ianuarie 2009

Parintele Firmilian despre sfarsitul lumii.




“Aş fi dorit să termin subiectul cu privire la viaţa duhovnicească înainte de a trece la alt subiect, dar evenimentele se precipită. Din ce în ce mai multe lucruri despre care s-a proorocit că se vor petrece în vremurile de apoi, au început să se întâmple sub ochii noştri. Stejarul Mamvri s-a uscat. Pentru prima oară în istorie, Iordanul nu s-a mai întors înapoi la Bobotează. Femeile au intrat în Sfântul Munte Athos.

Deja e clar: suntem în vremea Apocalipsei.

Încă nu s-au împlinit chiar toate semnele, dar e numai o problemă de timp.

Când veţi vedea un conducător politic încoronat la Ierusalim, să ştiţi că acela e Antihristul, iar din momentul încoronării până la Sfârşitul Lumii mai sunt 3 ani şi jumătate.

Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

Cât timp mai avem?
Întrebarea care mi se pune cel mai des este: când va fi sfârşitul lumii? Răspunsul este că Scriptura nu ne indică data exactă a acestui eveniment, dar ne spune nişte semne prin care putem recunoaşte apropierea sfârşitului. O parte din aceste semne au început deja să se împlinească, dar nu toate. Cel mai clar semn va fi domnia lui Antihrist, despre care Scriptura spune că va dura 3 ani şi jumătate. Sfântul Lavrentie de Cernigov spunea prin anii ‘50 că unii din cei cu care stătea atunci de vorbă vor apuca vremea lui Antihrist. Socotind cât timp ar mai putea trăi acei oameni, vedem că vremea aceea nu e chiar aşa departe, dar nu ştiu să vă spun dacă mai rămân 2 ani, 10 sau 30. Oricum, e bine să ne pregătim, iar eu vă spun aceste lucruri de acum, pentru că în timpul domniei lui Antihrist nu va mai fi posibil să vorbim deschis despre asta.

Ce-i de făcut?
Următoarea întrebare este: ce trebuie să facem în această situaţie? În primul rând nu trebuie să intrăm în panică.

După Înviere, Hristos le-a spus celor ce cred în El: “iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28, 20). Apocalipsa ne spune şi ea că victoria finală va fi a lui Hristos. Aşadar, nu trebuie să ne pierdem nădejdea, ci să ne apropiem mai mult de Hristos. Unii au încercat să conceapă soluţii omeneşti pentru a scăpa de Antihrist, dar acestea vor fi ineficiente atunci. Singura scăpare va fi la Dumnezeu. Acum încă avem biserici, preoţi şi slujbe aşa că e bine să profităm de ele cât timp se mai poate. Trebuie să ne spovedim, să participăm regulat la slujbe şi să ducem o viaţă duhovnicească.

Va veni însă vremea când nu pe vă mai putea sluji lui Dumnezeu pe faţă şi de aceea trebuie să ne obişnuim încă de acum cu rugăciunea lăuntrică. O altă problemă este să renunţăm la tot ce înseamnă lux şi ne obişnuim să trăim cu puţin. În zilele lui Antihrist cei care nu vor primi pecetea acestuia nu vor putea cumpăra nimic şi de aceea vor trăi foarte greu.

Principala preocupare va trebui să fie mântuirea, nu supravieţuirea, pentru că, după cei trei ani şi jumătate ai domniei lui Antihrist, oricum va veni sfârşitul lumii şi nu va mai supravieţui nimeni în lumea asta.

Antihristi si Antihrist
Sfântul Ioan Teologul ne spune: “aţi auzit că vine Antihrist, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat” (I Ioan 2, 18). Vedem că există o diferenţă între Antihristul cel mare care vă veni la sfârşitul lumii şi alţi antihrişti. Antihrişti, în sens general, se numesc toţi cei care se împotrivesc lui Hristos. În acest sens au fost numiţi antihrişti Nero, Diocletian, Mahomed, papa de la Roma (după schismă), Luther, Napoleon, Hitler, Dalai Lama şi mulţi alţii. Există totuşi şi un alt fel de Antihrist, despre care se vorbeşte în Evanghelii, Apocalipsă şi alte scrieri. Acesta va veni în vremurile de apoi şi va fi un lider politic care va domina lumea. Profeţiile despre el ne spun că va fi de neam evreu şi va fi încoronat la Ierusalim, dar ar fi o prostie să-i prigonim pe toţi evreii pentru păcatele lui (cum au sugerat unii). La început va face tot felul de promisiuni electorale pentru ca lumea să-l accepte, dar curând după aceea va declanşa o prigoană cruntă împotriva creştinilor. Celor care i se vor supune, li se va pune un semn pe frunte sau pe mâna dreaptă. Cei care nu vor accepta pecetluirea vor fi persecutaţi şi chiar omorâţi. După trei ani şi jumătate de domnie a lui Antihrist, va veni sfârşitul lumii şi Judecata de apoi. Antihrist şi supuşii lui vor fi trimişi în iad, iar cei care rămân credincioşi lui Hristos vor merge în Rai.

Calendarul Maya

În ultima vreme se tot vorbeşte depre calendarul Maya, care se termină pe 21 decembrie 2012. Puţinele documente rămase de la mayaşi nu precizează de ce acest calendar nu mai continuă şi după această dată, dar unii s-au grăbit să spună că atunci va veni sfârşitul lumii. Noi, creştinii ortodocşi, nu ne orientăm după calendarul Maya, ci după Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi Ortodocşi. Despre data exactă a sfârşitului lumii, Scriptura spune aşa: “Iar de ziua şi ceasul acela, nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Matei 24, 36) Aşadar, cei care spun că ei ştiu data exactă a acestui eveniment sunt nişte mincinoşi.

În schimb, atât Scriptura cât şi profeţiile sfinţilor indică o serie de semne prevestitoare ale sfârşitului lumii, dintre care unele deja s-au împlinit, dar nu toate. Îmi e greu să cred că toate cele care încă nu s-au împlinit se vor împlini până în 2012, dar totodată trebuie să fim conştienţi că ele totuşi se vor împlini. După cum am mai spus şi altă dată, cel mai clar semn va fi domnia lui Antihrist, care va dura 3 ani şi jumătate, după care va veni sfârşitul.

Dar sfârşitul acestei lumi înseamnă totodată şi biruinţa finală a lui Hristos şi începutul unei lumi noi, fapt pentru care Apocalipsa se termină cu cuvintele: “Amin! Vino, Doamne Iisuse!“

Aşadar, nu trebuie să ne speriem de sfârşitul lumii, ci să ne pregătim să-L întâmpinăm pe Hristos şi să trăim astfel încât să putem da răspuns bun la Judecata de Apoi şi să ne învrednicim să intrăm în Împărăţia Cerurilor”.

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/15/chiar-vine-sfarsitul-lumii/

7 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Noul Pamant"

6 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Sfarsitul Pacatului"

5 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Mileniul"

4 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Regele se intoarce"

3 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Inchidere Harului"

2 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale 2/7 - "Lumea Polarizata"

1 /7 APOCALIPSA - Evenimentele Finale - "Semnele finale"

joi, 22 ianuarie 2009

Cuvant de introducere

Poporul roman este un popor crestin-ortodox si asa trebuie sa ramana! Adica este un popor iertator, bun dar si usor de manipulat!
Traim vremuri grele, cu multe schimbari majore! Dar din pacate, aceste schimbari sunt in detrimentul nostru si suntem constienti de asta, mai mult sau mai putin!
Vor urma vremuri din ce in ce mai tulburi, totul spre inabusirea credintei noastre, credinta cea adevarata, propovaduita de chiar Mantuitorul nostru, Iisus Hristos!
Ce este de facut?
Avem , inca mai avem in viata cativa duhovnici cu mult har pe care trebuie sa-i ascultam si sa-i urmam, nepunand in balanta cele spuse de ei!
Ascultati-l pe parintele Iustin Parvu, cautati-l si vorbiti-ii si veti afla multe vorbe pentru sufletul vostru!